• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muzičar optužen za korišćenje botova i veštačke inteligencije: FBI otkrio kako je ukrao milione tuđih honorara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optužen za tri dela

  • 0
Preplavljenost Foto: Ailike Creative / Panthermedia / Profimedia

Muzičar u Sjedinjenim Američkim Državama optužen je za korišćenje alata veštačke inteligencije (AI) i hiljada botova kako bi lažno strimovao pesme milijardama puta i prisvojio milione dolara autorskih honorara.

Majkl Smit iz Severne Karoline optužen je za tri tačke optužnice koje uključuju elektronsku prevaru, zaveru za elektronsku prevaru i zaveru za pranje novca.

Tužilaštvo navodi da je ovo prvi krivični slučaj ove vrste s kojim su se suočili.

"Putem svoje drske šeme prevare, Smit je ukrao milione autorskih honorara koji je trebalo da budu isplaćeni muzičarima, tekstopiscima i drugim nosiocima prava čije su pesme legitimno strimovane," rekao je američki tužilac Damijan Vilijams.

Prema otpečaćenoj optužnici koja detaljno opisuje optužbe, 52-godišnjak je koristio stotine hiljada pesama generisanih veštačkom inteligencijom kako bi manipulisao brojem strimova.

Pesme su strimovane milijardama puta na više platformi putem hiljada automatizovanih naloga botova kako bi se izbeglo otkrivanje, piše BBC.

Vlasti navode da je gospodin Smit potraživao više od 10 miliona dolara u isplatama honorara tokom trajanja prevare, koja je obuhvatila nekoliko godina.

Tužilaštvo je navelo da će gospodin Smit konačno "snositi posledice" nakon njihove istrage, u kojoj je učestvovao i FBI.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari