• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri inicijative Astra Zeneke u Srbiji: Koristiće veštačku inteligenciju za rano otkrivanje raka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prošle jeseni potpisan i Memorandum o razumevanju u okviru projekta BIO4 kampus

  • 0
AstraZeneca, vakcina Astra Zeneka korona virus Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Tanjug.rs
  • Biofarmaceutska kompanija bavi se razvojem inovativnih terapija

  • Predstavništvo ove kompanije u Srbiji postoji od 28. decembra 1978. godine.

  • Imaju predstavništva u više od 100 zemalja sveta

Biofarmaceutska kompanija Astra Zeneca otvorila je u svoj novi poslovni prostor na Novom Beogradu.

Kompanija Astra Zeneca juče je obeležila i 25 godina od spajanja kompanija švedske Astra AB i britanske Zeneca grupe.

Naglašeno je i da kao globalna inovativna biofarmaceutska kompanija ima ključni doprinos u pronalaženju, razvoju i distribuciji inovativnih lekova u važnim područjima zdravstvene zaštite, uključujući kardiovaskularne, bubrežne i metaboličke bolesti, bolesti respiratornog sistema, inflamatorne i autoimune bolesti, kao i u oblasti onkologije, prenosi Tanjug.

U septembru prošle godine predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i zamenik predsednika za oblast Centralne i Istočne Evrope i region Baltika u Astra Zeneci Hans Sijbesma potpisali su Memorandum o razumevanju u okviru projekta BIO4 kampus.

Sijbesma je sada rekao da će u sklopu te saradnje Astra Zeneca sprovesti tri strateški važne inicijative, od kojih je jedna dogovor o podršci genetičkim testiranjima za BRCA mutacije kod pacijenata sa ranim oblicima raka dojke, korišćenje veštačke inteligencije u skriningu za rano otkrivanje raka pluća i uspostavljanje odeljenja za istraživanje i razvoj u zemlji u bliskoj budućnosti.

Direktorka Balkan klastera Astra Zeneca Ksenija Purković kazala je da je misija te kompanije da pacijente stavi na prvo mesto i omogući im bolji pristup inovativnoj terapiji.

Purković je navela i da kompanija Astra Zeneca u Srbiji trenutno zapošljava više od 100 ljudi, a da globalno ima preko 65.000 zaposlenih i da je prisutna u više od 100 zemalja sveta.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari