• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Stvarano u Srbiji: Med kompanije "Cmana" ponovo poneo žig "Čuvarkuća"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kompanija sarađuje sa više od 6.000 pčelara i u ponudi ima različite vrsta meda

  • 1
  • Četiri godine zaredom kompanija "Cmana" nosi žig "Čuvarkuća" koji dodeljuje Privredna komora Srbije

  • Kompanija godinama sarađuje sa više od 6.000 domaćih pčelara i u ponudi ima različitie vrste meda, matičnog mleča kao i propolis kapi

  • Svaki kilogram "Krnjevac meda" prolazi kroz jako rigorozne dvostruke analize

Proizvodi kompanije "Cmana", Krnjevo, već četiri godine zaredom ponosni su nosioci žiga "Čuvarkuća" koji u okviru projekta "Stvarano u Srbiji" dodeljuje Privredna komora Srbije kao potvrdu domaćeg porekla i istaknutog kvaliteta.

Na policama skoro svih trgovinskih lanaca u Srbiji izloženo je 14 "Krnjevac" proizvoda sa žigom "Čuvarkuća", različitih vrsta meda, matičnog mleča, propolis kapi. Žig je posebno doprineo većoj vidljivosti ovih proizvoda na tržištu, kao i većem poverenju potrošača, koji su sada sigurni da kupovinom "Čuvarkuća" kupuju kvalitetne domaće proizvode, stoji na sajtu Privredne komore Srbije.

"Krnjevac med" je 100 odsto prirodan domaći proizvod, proizveden i zapakovan u Srbiji od domaćih sirovina, ističu u kompaniji.

"Glavna, prepoznatljiva, karakteristika naših proizvoda jeste kvalitet i ispravnost meda. Svaki kilogram 'Krnjevac meda' prolazi kroz jako rigorozne dvostruke analize. Med se analizira prvenstveno u internoj savremenoj laboratoriji, a potom i u renomiranim svetski poznatim laboratorijama koje kontrolišu hranu. Godinama unazad susrećemo se sa problemom falisifikovanog meda na domaćem tržištu i naša misija je podizanje svesti potrošača na koji način mogu sa sigurnošću da prepoznaju i kupe kvalitetan med. Kvalitet i ispravnost meda jedino je moguće utvrditi detaljnim analizama u laboratoriji", rekao je Marko Petrović, direktor ogranka "Medino" kompanije "Cmana".

Dodaje da su potrošači stekli poverenje u proizvode sa žigom "Čuvarkuća" kupuju ih više nego ostale, jer su shvatli da su proizvodi pouzdani i da zadovoljavaju stroge standarde počev od kvaliteta do zaštite životne sredine.

"Uveren sam da će projekat 'Stvarano u Srbiji' i žig 'Čuvarkuća' u godinama koje dolaze okupiti još veći broj domaćih proizvođača i time unaprediti domaću privredu i povećati građanima svest o značaju kupovine domaćih proizvoda. Naša kompanija ima odličnu saradnju sa Privrednom komorom Srbije, koja sa velikim uspehom i entuzijazmom realizuje i svake godine unapređuje ovaj projekat", ističe Petrović.

Saradnja sa više od 6.000 pčelara

Kompanija "Cmana", Krnjevo, posluje na tržištu Srbije duže od dve decenije, u sedam ražičitih delatnosti, a ogranak firme "Medino" bavi se otkupom, preradom, pakovanjem i distribucijom visokokvalitetnog meda i drugih pčelinjih proizvoda. "Cmana" ukupno zapošljava 620 radnika od kojih je 20 zaposleno u sklopu ogranka "Medino".

Godinama sarađuje sa više od 6.000 domaćih pčelara i kroz stroge procese kontrole omogućava prikupljanje najkvalitetnijeg meda iz naše zemlje. Vodeći je izvoznik meda iz Srbije i čak je 90 odsto poslovanja usmereno na izvoz meda u preko 30 zemalja širom sveta. Med izvoze u skoro sve zemlje našeg regiona, EU, Norvešku, Švajcarsku, SAD, Kanadu, Australiju, čak i u Japan. Firma poseduje najtrožije sertifikate kvaliteta kao što su IFS, EcoCert i HACCP.

"U narednom periodu planiran je veliki broj aktivnosti u vezi sa edukacijom pčelara, posvećenih unapređenju kvaliteta i kontrole meda. Takođe, pronalažanje novih tržišta na kojima bismo predstavili naše proizvode, kao i unapređenje prodaje u zemlji i regionu predstavljaće jedan od najvažnijih fokusa našeg poslovanja", poručuje direktor ogranka "Medino".

Čuvarkuće i za "Cmaninu" piletinu

Kompanija "Cmana" posluje u nekoliko različitih grana, od kojih je jedna i piletina. U narednom periodu planiraju da proizvodima iz pilećeg programa konkurišu za žig "Čuvarkuća". Na taj način firma "Cmana" želi dodatno da naglasi kvalitet svoje proizvodnje i ukaže potrošačima na važnost kupovine domaćih proizvoda koji su visokokvalitetni i stvoreni u zaokruženom procesu proizvodnje u Srbiji.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пчелар

    14. april 2024. | 04:22

    Накупци. Откупљују мед за 3 евра и мање а продају га за 10. Монополисти. Притом измишљају сумануте разлоге да нед није прва класа већ друга само да би му оборили цену. Милионе зарађују на уцени пчелара. Срамота.