• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Startap kompanija za prevoz dronovima dostigla milionitu isporuku: Jubilarni let govori u prilog značaja izuma

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanci saopštavaju da su dronovi sa nultom emisijom štetnih gasova

  • 0
Američka startap kompanija za komercijalni transport dronovima Ziplajn dron Zipline Fičer Foto-montaža: Profimedia/AFP/CYRIL NDEGEYA, Profimedia/ddp USA/SOPA Images
  • Ističe se da su bespilotne letelice za isporuku preletele više od 100 miliona kilometara

  • Između ostalih, kompanija sarađuje sa više od 4.700 bolnica

  • Očekuje se uspostavljanje saradnje i sa restoranima

Američka startap kompanija za komercijalni transport dronovima ''Ziplajn'' saopštila je danas da je ostvarila milionitu isporuku kupcima.

Jubilarni dron leteo je u Gani, kada je nosio dve vreće terapijske tečnosti iz Ziplajnovog distributivnog centra do lokalne zdravstvene ustanove, preneo je Si-En-Bi-Si.

Startap sa sedištem u San Francisku dizajnira i pravi autonomne bespilotne letelice za isporuku, kojima potom i upravlja, prenosi dalje Tanjug.

Ziplajn radi sa raznim klijentima, među kojima je i više od 4.700 bolnica, a u sledećoj fazi očekuje da uspostavi partnerstva sa restoranima.

Kompanija je saopštila da su njeni dronovi sa nultom emisijom dosad preleteli više od 100 miliona komercijalnih kilometara na preko četiri kontinenta i isporučili više od 10 miliona proizvoda.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari