• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stiže novi Eplov proizvod: Stručnjaci ga očekivali, kažu da će postati statusni simbol

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije iznenađenje da se kompanija razvija u tom pravcu

  • 0
Apple Foto: Shutterstock/Drop of Light
  • Lična posvećenost Tima Kuka zdravlju povela je razvoj kompanije Epl u tom pravcu

  • Posmatrači veruju da će posle povlačenja to ostati najveća njegova zaostavština

  • Epl pokušava da zadrži korisnike unutar svog ekosistema hardvera

Kompanija Epl (Apple) mogla bi da lansira pametni prsten kao konkurenciju Samsungu, prema izveštaju CCS Insight, čime bi se dodatno naglasila posvećenost ovog američkog tehnološkog giganta zdravlju.

Ova prognoza je deo godišnjeg izveštaja predviđanja CCS Insight-a, i ukoliko bi se ostvarila, to bi bio prvi novi proizvod kompanije iz Kupertina od kada je ove godine predstavljen Apple Vision Pro headset.

"Zdravlje je postalo noseći stub za Epl. Zapravo, išao bih tako daleko da kažem da kada Tim Kuk odluči da se povuče i ode u penziju, želim da mislim kako je njegova najveća zaostavština Eplu posvećenost zdravlju", kaže glavni analitičar Si-Si-ES Insajta Ben Vud za CNBC.

"S obzirom na njegovu duboku ličnu posvećenost zdravlju, mislim da se prsten savršeno uklapa u Eplov asortiman", dodaje.

Finski Oura je bio jedan od pionira u ovoj oblasti, ali je Samsung ove godine lansirao Galaxy Ring, donoseći ovaj tip proizvoda većem broju korisnika, jer želi da se snažnije pozicionira u oblasti zdravlja.

Tim Kuk, CEO Apple, Epl glavni izvršni direktor Epla Tim Kuk / Foto: Tanjug/AP

Samsung Galaxy Ring košta 399 dolara i dodatak je portfoliju proizvoda južnokorejskog tehnološkog giganta, od pametnih telefona do pametnih satova, s ciljem da zadrži korisnike unutar svog ekosistema uređaja.

Epl primenjuje sličnu strategiju sa svojim nizom proizvoda, pokušavajući da zadrži već lojalne korisnike unutar svog ekosistema hardvera. Prsten bi bio još jedan proizvod u tom portfoliju, rekao je Vud.

Za razliku od drugih potrošačkih elektronskih uređaja, prstenje je komplikovano sa aspekta maloprodaje jer ljudi imaju različite veličine prstiju.

Epl se razlikuje od Samsunga po tome što ima veliku i modernu fizičku maloprodajnu mrežu.

Vud dodaje i ocenu da je prsten popularan modni dodatak, a da Eplovi proizvodi imaju prestiž na tržištu, zbog čega očekuje da bi lepo dizajniran Eplov prten mogao postati statusni simbol.

(Ubrzanje.rs)

Video: Slovački leteći autombil leteo 35 minuta između dva aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari