Porše predstavio hibridnu verziju čuvenog modela 911: Ovo je početna cena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brend ima istoriju koja traje 61 godinu

  • Iz kompanije poručuju da su prvi put ugradili pogonski sistem u putnički 911

  • Model ubrzava od nule do sto kilometara na sat za 2,9 sekundi

  • Može da postigne maksimalnu brzinu od 312 kilometara na sat

Nemački proizvođač automobila Porše predstavio je hibridnu verziju svog čuvenog modela 911 koji se prodaje po početnoj ceni od 151.777 evra.

Kako prenosi Si-En-Bi-Si, novi model ubrzava od nule do sto kilometara na sat za 2,9 sekundi, što je za 0,3 sekunde brže u odnosu na prethodni GTS model koji ne spada u kategoriju hibrida.

Automobil ima hibridni motor od 532 konjske snage i može da postigne maksimalnu brzinu od 312 kilometara na sat.

"Prvi put u istoriji našeg čuvenog brenda koji traje 61 godinu, ugrađujemo pogonski sistem u putnički 911. Ovaj hibrid sa inovativnim performansama čini 911 još dinamičnijim", izjavio je ranije potpredsednik Poršeove linije modela 911 i 718, Frank Mozer, podseća Tanjug.

On je naveo da kompanija prilikom razvoja novog hibrida nije ništa prepustila slučaju, navodi se na veb stranici Poršea.

"Testirali smo novi 911 u svim vrstama uslova širom sveta. Od ledene hladnoće do vrućine, kao što je bio slučaj tokom završnih faza testiranja u Dubaiju", ističe Mozer.

Nakon opsežnog programa razvoja i testiranja, novi 911 sa hibridnim pogonom fokusiranim na performanse spreman je za serijsku proizvodnju, zaključuje se u saopštenju.

(Ubrzanje.rs)