• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inovers – nova digitalna usluga Privredne komore Srbije na bazi veštačke inteligencije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reč je o novoj digitalnoj platformi namenjenoj povezivanju ne samo kompanija i startapa, već i naučno-istraživačkih institucija i akademske zajednice

  • 0
  • Nakon BizChata lansiran novi digiralni servis PKS na bazi AI

  • Digiralna platforma povezuje privredu i statrapove, ali i naučne institute i akademsku zajednicu

  • Inno Verse nastao u saradni Centra za digitalnu transformaciju i austijske kompanije "In Manas"

Privredna komora Srbije danas lanasira novu digitalnu uslugu koja ima za cilj što lakše i brže povezivanje privrede sa najnovijim IT rešenjima. Samo nekoliko dana nakon pokretanja BizChat, pokrenuta je nova platforma koja radi na bazi veštačke inteligencije (AI).

Centar za digitalnu transformaciju (CDT) i austrijska kompanija "In Manas" pokrenuli su novu digitalnu uslugu – Inovers (Inno-Verse), a promocija ove usluge održava se danas u velikoj sali Privredne komore Srbije.

Inno-Verse je nova digitalna platforma namenjena povezivanju ne samo kompanija i startapa, već i naučno-istraživačkih institucija i akademske zajednice sa ciljem kreiranja novih projekata i poslova, razmene ideja i inovacija, kao i njihove primene u praksi.

Inno-Verse je predviđena za široki krug korisnika, počev od studenata i mladih istaživača novih tehnologija, preko naučnih radnika i univerzitetskih profesora do razvojnih centara unutar kompanija, koje su u svakodnevnoj trci za unapređenjem konkurentnosti i tržišnih pozicija.

Ovo je prva saradnja sa kolegama iz Austrije i korak je ka velikom broju zajedničkih projekata, jer je jedan od prioriteta CDT i PKS potpuna digitalizacija svih servisa i usluga privredi.

Video: Cilj PKS i CDT digitalizacija svih usluga u privredi

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari