• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdravija zelena salata, uz minimalan utrošak vode: Kako je startap podigao svoju vrednost za stotine miliona?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Startap Hippo Harvest prikupio je investicije za automatizaciju svoje proizvodnje povrća u zatvorenom prostoru

  • 0
Zelena salata Foto:Pixabay
  • Startap Hippo Harvest odlučio se za automatizaciju svoje proizvodnje kako bi na efikasniji način proizvodio povrće u zatvorenom prostoru;
  • Kompanija će koristiti 92% manje vode, 55% manje đubriva i ima cilj da do 2040. godine dostigne "neto nulu emisije ugljenika";
  • Prelazak sa tradicionalnog pristupa na robotizaciju podigao je vrednost startapa na 145 miliona dolara;

Startap Hippo Harvest prikupio je 21 milion dolara za automatizaciju svoje proizvodnje povrća u zatvorenom prostoru. Kompanija polaže nadu u efikasniji uzgoj hrane, koristeći manje zemlje i vode.

Navode da će im to pomoći da uzgajaju zelenilo koristeći do 92% manje vode, 55% manje đubriva i bez pesticida, u poređenju sa tradicionalnom poljoprivredom, iako ne otkrivaju ugljenični otisak svojih operacija.

Mnoge kompanije koje se bave poljoprivredom u zatvorenom prostoru oslanjaju se na automatizaciju. Računari kontrolišu sve, od toplote i vlažnosti do nivoa hranljivih materija u hidroponskim sistemima.

Roboti takođe omogućavaju Hippo Harvest-u da pokrene više eksperimenata i prikupi podatke za svoje algoritme mašinskog učenja.

Trenutno se staklenici startapa zagrevaju prirodnim gasom, iako je Marder-Epštajn rekao da je kompanija posvećena tome da do 2040. dostigne "neto nulu emisije ugljenika" prenosi TechCrunch.

Procenjuje se da kompanija nakon poslednjeg kruga investicija vredi 145 miliona dolara. Zdrav korak u odnosu na prethodnu procenu od 42 miliona dolara.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari