• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majkrosoft uputio važan poziv studentkinjama iz Srbije: Zakoračite u svet AI i osvojite nagrade

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hakaton pod nazivom "Žene u veštačkoj inteligenciji" (Women in AI) je dvodnevni onlajn događaj koji organizuju Majkrosoft i Koderspejs

  • 0
Zaposleni u Majkrosoftu u proseku su radili 4h duže na nedeljnom nivou Foto: Shutterstock

Kompanija Majkrosoft pozvala je zainteresovane studentkinje iz Srbije da se prijave za onlajn edukaciju iz oblasti veštačke inteligencije, zakazanu za 8. i 9. mart.

Hakaton pod nazivom "Žene u veštačkoj inteligenciji" (Women in AI) je dvodnevni onlajn događaj koji organizuju Majkrosoft i Koderspejs (Coderspace), sa ciljem da se inspirišu i osnaže mlade žene da se bave karijerom u oblasti veštačke inteligencije, saopštio je Majkrosoft.

Događaj će se održati putem platforme Majkrosoft Teams i namenjen je isključivo studentkinjama sa univerziteta jugoistočne Evrope, uključujući Tursku, Grčku, Maltu, Kipar, Srbiju, Hrvatsku, Bugarsku i Sloveniju.

"Kao učesnica, imaćete priliku da radite u međunarodnim timovima, koristite 'Microsoft Azure Ai services' i kreirate pilot projekte 'AI for Good' koji mogu imati pozitivan uticaj na svet. Takođe ćete imati priliku da čujete inspirativne govornike, umrežavate se sa devojkama istog interesovanja i sličnog razmišljanja i dobijete povratne informacije od širokog panela stručnjaka", ističe se u pozivu Majkrosofta studentkinjama.

Za prijavu je neophodno popuniti onlajn formular do 25. februara 2024. godine. Moguće je prijaviti se pojedinačno ili kao tim od najviše četiri članice.

Najbolji projekti će osvojiti nagrade i sertifikate.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari