• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prelazak na EV drastično menja auto-industriju: Forvia smanjuje 13 odsto radne snage

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija spremna da smanji oko 10.000 radnih mesta u Evropi u narednih pet godina

  • 0
Električni automobili Foto: Freepik/Fortrade
  • Francuski dobavljač želi da bude konkurentniji u tranziciji na električna vozila;
  • Planira da koristi veštačku inteligenciju za optimizaciju potrošnje na razvoj;
  • Prošle nedelje, nemački Continental AG najavio je otpuštanje 7.000 radnika;

Automobilski gigant Forvia SE spreman je da smanji oko 13 odsto svoje evropske radne snage u narednih pet godina sa planovima da iskoristi veštačku inteligenciju kako bi se bolje takmičio sa azijskim rivalima u prelasku na električne automobile.

Napori francuskog dobavljača automobila uključuju promene u regionalnoj proizvodnji, zapošljavanju i potrošnji na istraživanje i razvoj kako bi se držao korak sa fundamentalnim promenama u industriji, rekao je u ponedeljak glavni izvršni direktor Patrik Koler.

Akcije su skočile za čak 5,9 odsto, najviše od 14. decembra, smanjivši gubitke tokom prošle godine na oko 18 odsto.

Proizvođači automobila i dobavljači ponovo kalibriraju EV strategije usred smanjenih podsticaja i visokih cena vozila, dok opšti ciljevi u promeni ostaju netaknuti prenosi Bloomberg.

Prošle nedelje, nemački proizvođač delova Continental AG je finalizirao planove za smanjenje više od 7.000 radnih mesta u svojoj auto jedinici, kao i pokretanje lokacija u Nemačkoj i drugde radi uštede troškova.

Forvia, koju od 2022. čine francuski dobavljač Faurecia i nemački proizvođač rasvete i elektronike Hella, planira da koristi veštačku inteligenciju za optimizaciju potrošnje na razvoj.

Takođe će smanjiti višak kapaciteta smanjenjem broja zaposlenih kako bi se fokusirali na prirodni odliv, navodi se u saopštenju.

Kompanija cilja uštede od oko 500 miliona evra (539 miliona dolara) na godišnjem nivou u 2028. godini, kako bi pomogla podizanju marže na više od 7 odsto prodaje, navodi se u saopštenju. Prošle godine prinos je bio 2,5 odsto.

Za sledeću godinu, Forvia očekuje prodaju od čak 28,5 milijardi evra sa operativnom maržom između 5,6 odsto i 6,4 odsto na osnovu "široko stabilne" proizvodnje automobila. Forvia je krajem prošle godine zapošljavala oko 75.500 radnika.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari