• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uskoro igrice na Linkdinu: Prešli brojku od milijardu korisnika, evo kako su objasnili potez

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majkrosoft, vlasnik Linkdina, od igrica zarađuje milijarde dolara

  • 0
linkedin app Foto: Shutterstock
  • Platforma na kojoj se korisnici službeno umrežavaju ima više od milijardu korisnika

  • Igrice treba da posluže produbiljivanju kontakata

  • Igre zasnovane na slagalicama, koje će biti dostupne na Linkdinu, smatraju se najpopularnijima

Majkrosoftova (Misrosoft) platforma Linkdin (LinkedIn) na kojoj se korisnici umrežavaju u poslovne svrhe i kako bi sticali znanje sada ima više od milijardu korisnika. Kako bi povećali vreme koje ljudi provode na platformi, Linkdin je ušao u jednu novu priču: igrice.

Informacija je potvrđena za američki medij Tek kranč, međutim portparol kaže da "lansiranje" neće još.

"Igramo se sa uvođenjem slagalica, želimo da unesemo malo zabave, da produbimo odnose i, nadamo se, pokrenemo priliku za razgovore", kazao je.

Linkedinov vlasnik Majkrosoft je veliki igrač. Njegov posao sa igrama doneo je 7,1 milijardu dolara prihoda u poslednjem kvartalu, po prvi put nadmašivši prihode od Vindousa (Windows).

Igre su redovno među najpopularnijim aplikacijama za mobilne telefone i računare – i u smislu prihoda i interesovanja – a ležerne igre zasnovane na slagalicama jedna su od najpopularnijih kategorija.

Druge kompanije koji su udvostručili igranje igara videli su različite rezultate. Najveća društvena mreža na svetu Fejsbuk godinama je bio glavni pokretač društvenih igara. Ali 2022. godine je ugasio svoju samostalnu aplikaciju za igre usred smanjenja upotrebe.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari