• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

TikTok preti Instagramu, radi na aplikaciji za deljenje fotografija: Jedno ime je u igri

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žestoko takmičenje kompanija za prostor na društvenim mrežama

  • 0
Tik Tok, logo, Social Media LGBTQ Foto: Tanjug/AP
  • Najavljena konkurentska aplikacija - za deljenje fotografija

  • Sa druge strane Meta eksperimentiše sa video formatom

  • Informaciju o nazivu otkrili korisnici

Aplikacija TikTok-a koja će biti konkurent Instagrama očekuje se uskoro. Mogla bi se zvati TikTok Notes (Beleške), prema skrinšotovima koje dele korisnici.

TikTok takođe je potvrdio da se radi na razvijanju aplikacije, piše TechCrunch.

Proteklih dana korisnicima su "iskakala" obaveštenja u vezi sa novom aplikacijom za delenje fotografija. U njima se kaže da će kompanija uskoro lansirati novu aplikaciju za objavljivanje foto sadržaja - Notes - i da je moguće tamo da podeliti postojeće fotografije, ukoliko to korisnici žele.

TikTok je potvrdio da rade na aplikaciji, ali da još uvek nije dostupna.

"Kao deo našeg nastojanja da inoviramo TikTok iskustvo, istražujemo načine da osnažimo našu zajednicu da stvara i deli svoju kreativnost putem fotografija i teksta - u prostoru posvećenom takvim formatima", rekao je portparol TikToka mediju.

TikTok, tako i Meta žestoko se takmiče za prostor na društvenim mrežama. Dok aplikacija koja je u vlasništvu kinekse kompanije ByteDance priprema lansiranje aplikacije povezane sa deljenjem fotografija, Meta je lansirala video plejer prilagođen mobilnim uređajima za Facebook.

TikTok takođe eksperimentiše sa različitim formatima poput 30-minutnih videa i čak tekstualnih objava, poput onih na platformi X i (Instagram) Threads.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari