• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija i Kenija unapređuju saradnju: Velika očekivanja u oblasti Informaciono-komunikacionih tehnologija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Privredne komore Srbije i Kenije potpisuju Memorandum o saradnji

  • 1

Privredna komora Srbije i Privredna komora Kenije (KNCCI) najavile su danas da će potpisati Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji "Otvorenog Balkana".

Detalji saradnje bili su tema sastanka predsednika PKS Marka Čadeža i predsednika KNCC Erika Rutoa, saopštila je PKS.

Čadež je istakao da postoji značajan potencijal za unapređenje privredne saradnje dve zemlje, posebno u sektorima IKT-a, zdravstva i farmacije, poljoprivredne proizvodnje i mehanizacije.

"Srbija i Kenija mogu da budu dobri partneri u oblasti IKT-a jer Srbija u ovom sektoru beleži izuzetan uspeh. Postoji i značajan neiskorišćen potencijal u sferi poljoprivrede, građevinarstva, turizma i drugim oblastima. Zato će dve privredne komore u narednom periodu potpisati Memorandum o saradnji kako bi se osnažile privredne veze dve države", rekao je Čadež.

Delegacija Kenije je predstavila aktuelne potrebe kenijskog tržišta i pozvala srpske kompanije da investiraju u tu afričku državu.

Ruto je istakao da je Kenija sa svojih skoro 56 miliona stanovnika tradicionalno prijateljska država za Srbiju i jedno od najznačajnijih tržišta Istočne Afrike, dodaje se u saopštenju.

Delegacija iz Kenije posetiće narednih dana nekoliko domaćih instituta i kompanija kako bi se upoznali sa kapacitetima naše privrede i potencijalno dogovorili saradnju.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari