• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izabran novi direktor Naučno-tehnološkog parka Novi Sad

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema njegovim rečima, cilj je povezati mlade, nauku i kompanije

  • 0

U Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu postavljen je novi direktor Srđan Kolaković, koji je rekao da će cilj te ustanove i dalje biti da poveže mlade, nauku i kompanije.

"Projekat NTP-a je koštao 30 miliona evra, a svake godine iz ove zgrade izađe 50 miliona. Koncept se razvijao godinama i osnovna misija je da u jedan trougao poveže tri tačke, a to su naučna istraživanja, kompanije čiji su razvojni delovi ovde i mlade ljude koji imaju ideju", kazao je Kolaković za Tanjug.

On je dodao i da u NTP Novi Sad boravi razvojni deo 20 kompanija i Nacionalni institut za veštačku inteligenciju.

Osim toga, u toku su projekti koji edukuju mlade ljude da mogu da koncipiraju proizvode, a ideja je da se njihovi rezultati prezentuju na svakih šest meseci u "danu startap-ova".

"U ovom prostoru boravi i radi 1.500 mladih ljudi. U samoj zgradi su i dva departmana Fakulteta tehničkih nauka sa 200 profesora istraživača. To je ta veza između školovanja mladih ljudi i kompanija koje ih polako preuzimaju", rekao je sagovornik Tanjuga.

Naučno-tehnološki park u Novom Sadu proširuje i svoje kapacitete, pa osim IT dela, sledeći objekat će biti namenjen istraživanju konkretnih proizvoda.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari