• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evropska komisija zatvorila istragu protiv TikToka: "Maloletnici u EU će biti zaštićeni od negativnog uticaja"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija mora da ukloni nagrade iz aplikacije Lajt

  • 0
Tiktok Foto: Shutterstock

Evropska komisija (EK) zatvorila je danas istragu protiv kineske platforme TikTok pošto se njen vlasnik, kompanija Bajtdens (Bytedance), obavezala da će trajno ukloniti funkciju nagrada iz TikTokove aplikacije Lajt u Evropskoj uniji.

Visoki zvaničnik Komisije je rekao da je zadovoljan ishodom istrage i dodao da će na ovaj način građani Evropske unije, posebno maloletnici, biti zaštićeni od negativnog uticaja pomenute funkcije, prenosi Teh kranč.

TikTokov mehanizam zadataka i nagrada je ove godine pokrenut u Francuskoj i Španiji i omogućava korisnicima da zarađuju poene za aktivnosti u aplikaciji kao što su gledanje i "lajkovanje" video zapisa, prenosi Tanjug.

Korisnici mogu da zamene ove poene za Amazonove vaučere.

Evropska komisija je pokrenula istragu još u aprilu, navodeći da je zabrinuta da bi ova funkcija mogla negativno da utiče na mentalno zdravlje mladih korisnika i stimuliše zavisnost.

TikTok je nakon pokretanja istrage suspendovao mehanizam nagrađivanja u Evropskoj uniji, a sada se obavezao i da će ga sasvim ukloniti.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari