• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prljav veš Gugla pred očima javnosti: Izneli ga na sunce i tresu dok se svi ne okrenu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasila se menadžerka za komunikacije kompanije u pokušaju da umanji štetu

  • 0
Gugl Google tajne Foto: Shutterstock/kovop
  • Oglasili se i influenseri, ističući pojedinosti ugovora

  • Jedan od istaknutih se povukao iz projekta

  • Ocenjuje da zahtevi kompanije nisu u skladu sa njegovim interesom i sadržajem koji pruža njegov kanal

Američka tehnološka korporacija Gugl je vršila pritisak na tehnološke influensere da bi pozitivno pisali o novoj seriji pametnih telefona Piksel (Pixel), piše portal Verdž.

Kako se navodi, kompanija je od učesnika takozvanog Tima Piksel, grupe influensera koji među prvima imaju pristup tehnološkim proizvodima, očekivala da preferiraju Guglove Piksel telefone u odnosu na konkurentske proizvode.

Ako učesnici budu više naglašavali prednosti drugih brendova, "moraćemo da prekinemo odnos između brenda i kreatora sadržaja", navodi se u tekstu Guglovog ugovora sa influenserima koji je naljutio mnoge učesnike ove zajednice.

"Zvanično se povlačim iz Tima Piksel. Bilo je lepo, ali ovaj program više nije u skladu sa mojim etičkim uverenjima niti u najboljem interesu mog kanala i sadržaja koji pružam gledaocima. Poslao sam im mejl danas i dao otkaz", objavio je influenser Adam Metlok.

Guglova menadžerka za komunikacije Kajla Gejer izjavila je da je tehnološka kompanija pogrešila prilikom izbora reči za ugovor sa infuenserima i da je obrazac ugovora u međuvremenu uklonjen sa sajta.

Kompanija Gugl predstavila je prošle nedelje novu seriju pametnih telefona Piksel.

Osnovni model Pixel 9 ima čip Tensor G4, 12 gigabajta radne memorije (RAM) i mnoštvo funkcija koje pokreće veštačka inteligencija (AI), uključujući mogućnost kompanovanja ljudi sa dve fotografije u jedan snimak.

Početna cena osnovnog modela je 800 dolara.

(Ubrzanje.rs/Tanjug)

Video: Miloš je nakon posla radio na aplikaciji koja pomaže osobama sa invaliditetom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari