• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samsung otpušta: Pala prodaja pametnih telefona, veliki broj radnika na četiri kontinenta ostaje bez posla

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podružnicama širom sveta, sem u matičnoj zemlji, stigla naredba da načine rezove

  • 0
Samsung Electronics' Galaxy S20 and S20+, Samsung, telefon, kompanija, prodavnica, reklama, promocija Foto: Tanjug/AP

Južnokorejski Samsung elektroniks (Samsung Electronics), najveći svetski proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters pozivajući se na tri anonimna upućena izvora.

Kako se navodi, Samsung je naložio svojim podružnicama širom sveta da smanje broj radnika u prodaji i marketingu za oko 15 odsto, a broj zaposlenih u administraciji za 30 odsto, navode izvori.

Samsung kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Plan će biti sproveden do kraja ove godine i uticaće na radna mesta širom Amerike, Evrope, Azije i Afrike, naveo je jedan od pomenutih izvora.

Operativni profit Samsung elektroniksa je u drugom kvartalu 2024. skočio za čak 1.458 odsto međugodišnje na približno sedam milijardi evra, podstaknut snažnom potražnjom za njegovim naprednim memorijskim čipovima ključnim u računarstvu sa veštačkom inteligencijom (AI), preneo je Si-En-Bi-Si (CNBC).

Samsung elektroniks je konstatovao da je prodaja njegovih pametnih telefona u drugom kvartalu 2024. opala, posebno u segmentu premijum proizvoda, ali dodao da su korisnici i nadalje veoma zaintersovani za seriju uređaja Galaksi S24.

(Ubrzanje.rs/Tanjug)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari