• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konferencija "Otvoreni za inovacije: Saradnja srpske i nemačke privrede" za sedam dana u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Događaj u saradnji Privredne komore Srbije, Nemačko-srpske privredne komore i kompanije BASF

  • 0
Zastava nemacka srbija Foto: Shutterstock

Konferencija "Otvoreni za inovacije: Saradnja srpske i nemačke privrede" biće organizovana 16. oktobra u Privrednoj komori Srbije, u saradnji sa Nemačko-srpskom privrednom komorom i kompanijom BASF.

Organizatori, kako su najavili, očekuju i prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na skupu će istaknuti stručnjaci, naučnici i predstavnici vlada govoriti o ulozi inovacija u industriji, zaštiti životne sredine i napretku čitavog društva.

Konferencija se organizuju uz podršku nemačke ambasade, a prisustvovaće ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad, ministarka za nauku, tehnološki razvoj i inovacije Jelena Begović, predsednik PKS Marko Čadež, izvršni član Upravnog odbora AHK u Srbiji Aleksander Markus, zamenik direktora EBRD Sebastian Skupien, viši potpredsednik BASF Jurg-Kristijan Štek, direktor BASF Srbija Simon Franko i potpredsednik BASF za Jugoistočnu Evropu Tomas Narbeshuber.

Tokom konferencije biće održane dve panel diskusije - Inovacije kao pokretač održive industrije i Budućnost industrije u regionu, navedeno je u saopštenju.

(Ubrzanje.rs/Tanjug)

Video: Kako radi 3d štampač: Možete li da prepoznate figuru koja nastaje?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari