• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Fali nam igrač" - aplikacija za rekreativce: "Igrali smo sa manjkom ili otkazivali, morao sam da je napravim"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola je došao na ideju poučen ličnim iskustvom o tome koliko ume da bude teško sastaviti tim

  • 0
  • Pojavila se nova aplikacija namenjena sportistima rekreativcima u Srbiji

  • Tri čoveka stoje iza tog poduhvata

  •  Ideja je bila da aplikacija bude što jednostavnija za korišćenje

Nova aplikacija "Fali nam igrač" rešava dugogodišnji problem rekreativnih sportista u pronalaženju dovoljnog broja igrača za svoje sportske susrete. Nikola Garabandić, koji je inače senior inženjer i tzv. team lead u kanadskoj kompaniji Chainsafe, zajedno sa dvojicom kolega, osmislio je i kreirao ovu aplikaciju koja će olakšati organizaciju fudbalskih, košarkaških, a kako se čini, i drugih sportskih termina.

Garabandić, čije interesovanje za računare datira još iz detinjstva, otkrio je svoju strast prema programiranju u srednjoj školi. Inspirisan upravo ličnim nezadovoljstvom, izazvanoim nedostatkom igrača za sportske aktivnosti, došao je na ideju da napravi ovu aplikaciju.

"Termin za terminom morali smo da igramo ili sa manjkom igrača ili u potpunosti da ga otkažemo. Pokušao sam da nađem u Srbiji aplikaciju koja bi mogla da spoji ljude kojima fale igrači sa ljudima koji bi želeli da igraju neki sport, i pošto nisam naišao ni na jednu koja se nalazi i na Androidu i na iOS-u, jedini logičan korak mi je bio da napravim svoju", objašnjava Garabandić za Biz life.

Zajedno sa programerom Andrijom Gajićem, Garabandić je svoju ideju pretvorio u stvarnost. Dizajn aplikacije poveren je Iliji Gajiću, rođenom Andrijinom bratu. Nakon nekoliko meseci intenzivnog rada, aplikacija je puštena u upotrebu.

"Napravili smo aplikaciju tako da bude jednostavna za korišćenje. Jedine tri stvari koje postoje na aplikaciji su vaš profil, kreiranje termina i prijavljivanje na termin, jer je to bio suštinski problem koji sam želeo da se što pre reši", dodaje Garabandić.

Trenutno, aplikacija podržava organizaciju termina za fudbal i košarku, ali planira se uvođenje novih sportova kao što su tenis, stoni tenis, padel i odbojka.

"Uvođenje novih sportova nam je apsolutni prioritet, nakon toga će doći nove funkcionalnosti koje će aplikaciju podići na viši nivo, ali o njima ne bih još uvek", kaže Garabandić.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari