• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kredit od 100 miliona evra za dalje širenje BlaBlaCar-a: Izvršnom direktoru posebno bitna jedna stavka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kredit odobrile banke vodećih ekonomija sveta

  • 0
Deljenje vožnje automobila Foto: Shutterstock
  • Kompanija ostvaruje profit dve godine unazad

  • U prošloj godini ostvarili rast od 30 odsto u odnosu na prethodnu, sa prihodom od 250 miliona evra

  • Sa posebnim uspehom posluju u Brazilu i Indiji

Francuska platforma za deljenje vožnje BlaBlaCar koja se bavi i prodajom autobuskih karata, obezbedila je kreditnu liniju od 100 miliona evra. Ova "finansijska injekcija" omogućiće kompaniji da nastavi svoj rast, uključujući i preuzimanje drugih firmi. Kredit su odobrile vodeće banke iz Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država, piše TechCrunch.

Kako prenosi Nova ekonomija, izvršni direktor i suosnivač kompanije Nikolas Bruson istakao je atraktivnost tog kredita koji su obezbedili, posebno zbog toga što neće uticati na strukturu vlasništva.

Ova investicija otvara mogućnost za preuzimanje manjih kompanija koje se trenutno suočavaju sa finansijskim izazovima, što bi moglo dodatno ojačati BlaBlaCar-ovu poziciju na tržištu.

BlaBlaCar je otkrio da već 24 meseca ostvaruje profit. Ovo je posebno značajno imajući u vidu izazove sa kojima se suočavaju francuski startapi, izuzev onih u sektoru veštačke inteligencije.

U 2023. godini, kompanija je ostvarila prihod od preko 250 miliona evra, što predstavlja rast od gotovo 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Iako BlaBlaCar nije listiran na berzi, odlučio je da javno deli određene finansijske metrike, ističući svoju profitabilnost.

Profitabilnost može biti subjektivno tumačena, ali BlaBlaCar naglašava da je profitabilan ne samo na nivou EBITDA, već i kada se uzmu u obzir svi troškovi.

Kompanija ima korisnike širom sveta, sa posebnim uspehom u Brazilu i očekivanjima da će Indija nadmašiti Francusku po broju vožnji. Planira se proširenje usluga dodavanjem karata za vozove u Evropi.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari