• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za mesec dana pao sa 1. na 4. mesto, veliki rival ga pretekao: Rokada u svetu bogatih

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izveštaji s početka marta sugerisali da će se priča razvijati u drugom pravcu

  • 0
Mark Zakerberg Mark Zuckerberg Ilon Mask Elon Musk Blumberg Foto-montaža: Profimedia/Getty images/Kevin Dietsch, Profimedia/AFP/Odd ANDERSEN, Shutterstock
  • Pozicije na rang listi im se promenile prvi put od 2020. godine

  • Akcije kompanije pale zato što je Rojters izvestio o otkazivanju poslovnih planova

  • Mask čak negirao te navode

Mark Zakerberg pretekao je Ilona Maska na Blumbergovoj listi najbogatijih ljudi sveta, pa se tako osnivač Fejsbuka nalazi na trećem mestu, i prvi put je ispred Maska od 2020. godine.

Mask, koji je na početku marta bio prvi na Blumberg listi milijardera, pao je na četvrto mesto nakon što je Rojters objavio da je kompanija Tesla otkazala planove za pravljenje manje skupih automobila, zbog čega su deonice pale, iako je Mask negirao izveštaj te novinske agencije, prenosi Tanjug.

Maskovo bogatstvo opalo je za 48,4 milijardi dolara ove godine, dok je Mark Zakerberg dodao 58,9 milijarde, jer je njegova kompanija Meta napredovala na berzi, dostignuvši novi rekord 5. marta.

Trenutno, Maskova imovina se procenjuje na 180,6 milijardi, a Zakerberg je na 186,9.

Na Blumbergovoj listi je na prvom mestu francuski biznismen Bernar Arno, dok je drugi vlasnik Amazona, Amerikanac Džef Bezos.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari