• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amazon menja politiku poslovanja: Traži od zaposlenih da načine veliku promenu, rok 2. januar

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj je da se uspostavi bolja saradnja među radnicima

  • 0
Amazon logo Foto: Tanjug/AP

Američka korporacija Amazon traži od svojih zaposlenih da ponovo rade iz kancelarije pet dana nedeljno, što predstavlja značajnu promenu u odnosu na sadašnju hibridnu politiku koja omogućava radnicima da budu u kancelariji samo tri dana u toku sedmice.

Izvršni direktor Amazona Endi Džesi, koji je objavio ovu promenu, smatra da će nova politika povratka u kancelarije pomoći zaposlenima da budu bolje povezani i uspešnije sarađuju, prenosi Si-En-En (CNN).

Odluka stupa na snagu 2. januara 2025. godine.

Andy Jassy, Endi Džesi, Amazon Endi Džesi / Foto: Profimedia

Džesi veruje "da su prednosti zajedničkog boravka u kancelariji značajne", pošto se, prema njegovim rečima, tako poboljšava efikasnost rada i jača kultura firme.

Kompanije u određenim sektorima traže da se njihovi radnici u potpunosti vrate u kancelarije, ali mnoge firme su odustale od tih zahteva.

Na početku godine je samo četiri odsto izvršnih direktora u Sjedinjenim Američkim Državama izjavilo da će njihov prioritet biti vraćanje radnika u kancelarije na svih pet dana u nedelji.

(Ubrzanje.rs/Tanjug)

Video: Na koji će se način veštačka inteligencija razvijati u Srbiji u naredne tri godine?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari