• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U redovima Epla novi startap, informacija procurila: DarvinAi nova nada za unapređenje proizvodnje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Investitori u startap potvrdili vest o akviziciji

  • 0
Apple kompanija brend logo Epl / Foto: Tanjug/AP
  • Epl izvršio akviziciju startapa DarvinAI

  • Pre akvizicije startap je prikupio više od 15 miliona dolara

  • Pored osnovne namene da nadgleda proces proizvodnje, DarvinAI može imati širu upotrebu

Kompanija Epl (Apple) dodala je još jedan startap na svoju listu akvizicija - sa kanadskim DarvinAI, koji je specijalizovan za tehnologiju zasnovanu na posmatranju komponenti tokom proizvodnje kako bi se poboljšala efikasnost, izvestio je Blumberg.

Iako ni Epl ni Darvin nisu potvrdili informaciju, neki od članova startapa pridružili su se Eplovom timu za mašinsko učenje još u januru, bar prema njihovim Linkdin profilima.

Darvin AI dosad je prikupio više od 15 miliona dolara u različitim rundama od nekoliko investitora. Neki od njih su na svoje načine objavili da je startap kupljen, prenosi Tech crunch.

Pozivajući se na Blumberg, navode da DarvinAI uspešno koristi tehnologiju kako bi alate na bazi veštačke inteligencije učinio manjim i bržim. Ovo može biti korisno za generativne AI funkcije, za koje se Epl nada da će ove godine predstaviti.

Epl je zaostao u plasiranju alata na bazi veštačke inteligencije u poređenju sa konkurentima kao što su OpenAI, Gugl (Google), Meta i Microsoft. Izvršni direktor Epla Tim Kuk u februaru je rekao da kompanija planira da uvede takve funkcije "kasnije ove godine".

"Nastavljamo da posvećujemo vreme i trud i uzbuđeni smo da podelimo detalje svog rada na tom polju kasnije ove godine", naveo je.

Prošle godine potvrdili su da će nastaviti da razvijaju generativne funkcije veštačke inteligencije.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari