• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

OpenAI objavio podatke o dupliranju broja korisnika ChatGPT-ja: Da li je ova vrtoglava brojka realna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravili poređenje u odnosu na prošlu jesen

  • 0
openai Foto: Shutterstock
  • Očekuje se da će vrednost kompanije uvećati investicije tri tehnošloška giganta

  • Iz kompanije ističu podatke u masovnoj primeni nove verzije GPT-40

  • U novembru prošle godine Altman izjavio da je broj korisnika popularnog četbota 100.000 nedeljno

Kalifornijski startap OpenAI objavio je da njegov četbot ChatGPT ima više od 200 miliona aktivnih korisnika nedeljno, duplirajući time broj korisnika koje je imao prošle jeseni.

ChatGPT, lansiran u 2022, može generisati odgovore nalik ljudskim, zasnovane na uputstvima korisnika, a u novembru prošle godine imao je 100 miliona aktivnih korisnika, rekao je generalni direktor Sem Altman.

OpenAI je izjavio da 92 odsto kompanija sa liste tzv. Fortune 500 koristi njihove proizvode, a upotreba njihovog automatizovanog API-ja (Application Programming Interface), koji omogućava softverskim programima da komuniciraju jedni s drugima, udvostručila se od lansiranja nove verzije ChatGPT-4o mini u julu, piše Rojters.

GPT-4o mini je pristupačniji i manji model veštačke inteligencije, nmenjen za to da tehnologiju učini prijamčivijom i manje "energetski zahtevnom", ujedno omogućujući startapu širi krug korisnika.

Ovaj četbot poneo je popularnost veštačke inteligencije i razlog je meteorskog uspona kompanije iz San Franciska.

Odvojeno, startapi koji se bave razvojem veštačke inteligencije OpenAI i Anthropic potpisali su ugovore sa Vladom SAD za dalje istraživanje ovih modela, potvrdili su i sa američkog Instituta za bezbednost veštačke inteligencije.

Mediji navode da su Epl (Apple) i Envidia (Nvidia) spremni da investiraju u OpenAI kao deo nove runde prikupljanja sredstava koja bi vrednovala proizvođača ChatGPT-ja sa više od 100 milijardi dolara.

Takođe se očekuju nova ulaganja iz Majkrosofta.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari