Tehnička škola u Pirotu dobila "učionicu budućnosti": Đaci očekuju robota, izučavaće veštačku inteligenciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor očekuje da ta srednja škola postane motor razvoja stručnog obrazovanja u okrugu

Foto: A. Ć.

Tehnička škola u Pirotu je napravila značajan korak ka unapređenju stručnog obrazovanja, otvaranjem učionice budućnosti. U ovoj savremeno opremljenoj učionici, učenici će izučavati veštačku inteligenciju, robotiku i druge tehničke oblasti, što ovu školu stavlja u sam vrh obrazovnih institucija u Srbiji.

Prema rečima profesora Bojana Ćirića škola već sada ima jedan od najboljih mejkers labova u zemlji, a kada stigne najavljena donacija u vidu najmodernijeg industrijskog robota od kompanije Tigar Tajers, biće i najbolje opremljena škola u Srbiji.

Direktor škole Dejan Aleksovski ističe da je cilj da Tehnička škola postane motor razvoja stručnog obrazovanja u Pirotskom okrugu.

Škola u Pirotu već je poznata po uspešnim projektima i startapima koji su je učinili poželjnim izborom za učenike zainteresovane za IT i tehničke nauke.

Otvaranju učionice budućnosti prisustvovali su brojni gosti među kojima predstavnici Gradske uprave, kompanija Tigar Tajers i Nordeus, kao i izvršni direktor Dostignuća mladih u Srbiji Darko Radičanin, koji je naglasio da je cilj povećati broj mejkers labova u zemlji na 25 do kraja godine.

(Ubzanje.rs)